سرمایه گذاران خوب الزاماً افرادی باهوش هستند؟
عالم اقتصاد – اسحاق نیوتن یکی از باهوش ترین افراد در طول تاریخ است با این حال او تجربه درخشانی در سرمایه گذاری ندارد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بی تردید اسحاق نیوتن یکی از نوابغ تاریخ بشر محسوب می شود و خدمات او به علم فیزیک و ریاضی شگفت آور است اما آیا هوش این نابغه بریتانیایی برای سرمایه گذاری موفق در بازارهای مالی کفایت می کرد؟ پاسخ منفی است. در واقع اسحاق نیوین که لقب سر را هم دریافت کرده در میان بازندگان یکی از نخستین حباب های تاریخ بازارهای مالی جای گرفته که نام کمپانی دریای جنوبی (South Sea Company) در آن به چشم می خورد. اسحاق نیوتن در سال 1719 و زمانی که سهام کمپانی دریای جنوبی حدود 200 پوند ارزش داشت بخشی از سهام این شرکت را خریداری کرد و سپس زمانی که ارزش سهام این کمپانی به حدود 370 پوند رسید از بازار خارج شد. تا همین جا نیز نیوتن به اندازه قابل توجهی سود کرده بود اما سهام شرکت همچنان رشد می کرد و دوستان نیوتن که هنوز سهام خود را نفروخته بودند به میزان قابل توجهی ثروتمندتر شده بودند. به همین خاطر نیوتن بار دیگر تصمیم گرفت که سرمایه خود را به خرید سهام کمپانی دریای جنوبی اختصاص دهد. او زمانی بار دیگر وارد بازار شد که ارزش سهام شرکت تا حدود 700 پوند بالا رفته بود.
آیا افراد باهوش سرمایه گذاران خوبی هستند؟
این روند صعودی ادامه داشت تا جایی که حتی بسیاری انتظار داشتند که ارزش سهام شرکت به 1000 پوند برسد اما در همان زمان دوران بد شرکت فرا رسید و حباب شکل گرفته در بازار سهام به شدت ترکید. طی حدود یکسال از زمان نخستین سرمایه گذاری نیوتن در این بازار، ارزش سهام کمپانی دریای جنوبی به کمتر از 200 پوند رسید و تازه آنجا بود که نیوتن سهام خود را فروخت.
سرمایه گذاری اسحاق نیوتن در سهام کمپانی دریای جنوبی با زیانی 20 هزارپوندی همراه بود که حدودا معادل 3 میلیون پوند امروزی است. در واقع تجربه نیوتن نشان می دهد که هوش به تنهایی برای موفقیت در بازارهای مالی کافی نیست و شناخت بازار نیز در این میان نقش پررنگی بازی می کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.