بالاترین نرخ سود سپرده بانکی را از کدام بانک بگیریم؟
دور زدن نرخ سود بانکی! کدام بانک ها سودهای بالاتر و بیشتر از نرخ متعارف میدهند؟
⭕ مدتها طول کشید تا تدابیر بانک مرکزی نتیجه دهد و سرانجام با بخشنامه بانک مرکزی نرخ بهره به ۱۸ درصد تنزل یافت. در این میان، به دلایل گوناگون، از جمله استیصال بنگاههای تولیدی، تقاضا برای تسهیلات کم نیست. به همین دلیل، برخی از بانکها، بهمنظور بهرهگیری از شرایط بازار، به ترفندهایی روی آوردهاند که نرخ بهره دریافتی از متقاضیان را افزایش میدهد و تدابیر سیاستگذار پولی را نقش بر آب میکند.
⭕ در این میان، عملکرد یکی از بزرگترین بانکهای کشور در «دور زدن» بخشنامه بانک مرکزی، به راستی خلاقانه و در عین حال تاسفانگیز است. بانکی که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکند، نزدیک به ۲۰۰۰ شعبه در سراسر کشور دارد و یکی از بزرگترین شرکتهای کشور است، به سهولت و آشکارا میتواند دستورالعمل بانک مرکزی را نقض کند و آب هم از آب تکان نخورد. شرح ماجرا را در سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد» بخوانید./ روزنامه دنیای اقتصاد
14 آذر 1396
بر اساس شنیده ها بالاترین سود بانکی که در بین بانک ها داده میشود حدود 23 درصد است همچنان، البته برای مبالغ پایین و سپرده های جدید در بسیاری از بانک ها سودهای زیر 20درصد در نظر گرفته میشود.
سپردهها از کوتاهمدت به بلندمدت تغییر یافتند، نرخ سود علیالحساب ۱۵ درصد
آمار شهریور بانک مرکزی، کوچ سپردهها از کوتاهمدت به بلندمدت را تایید کرد. عمده این چرخش در بازه ۱۱ روزه تعیینشده ازسوی بانک مرکزی برای رعایت سقف نرخ سود علیالحساب ۱۵ درصد اتفاق افتاده است.
این دوره تنفس موجب شده بسیاری از بانکها و سپردهگذاران برای گریز از سقف تعیینشده اقدام به جابهجایی سپرده کوتاهمدت به بلندمدت البته با نرخهای سود بیش از ۱۵ درصد کنند.
این کوچ نادر در سپرده بانکی دو اثر بهدنبال خواهد داشت؛ اثر مثبت این است که بهدلیل ماندگاری بیشتر سپردههای بلندمدت، خطر تحریک تورم کمتر شده است. اما روی دیگر ماجرا آن است که در حال حاضر، به بخش قابلتوجهی از سپردههای بانکی، سود بیش از ۱۵ درصد تعلق میگیرد.
حجم سپردههای بلندمدت در پایان نیمسال اول به ۶۵۴ هزار میلیارد تومان رسیده است که میتواند ظرفیت بالقوهای برای کماثر کردن اهداف بخشنامه رعایت سقف ۱۵ درصدی باشد./ روزنامه دنیای اقتصاد
تأثیر نرخ سود در سپردههای بانکی بر میزان سپرده گذاری
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که رشد ماهانه مانده سپردهها پس از ابلاغ دستورالعمل کمی کاهش یافته است، بر این اساس رشد ماهانه مانده سپردهها در شهریورماه معادل 1.9 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 0.3 واحد درصد کاهش یافته است. همچنین نرخ رشد نقطهبهنقطه سپردهها نیز به 21.9 درصد رسیده است.
براساس این آمارها میتوان عنوان کرد پس از ابلاغ دستورالعمل درخصوص رعایت نرخ سود تعیین شده، قدری از ورودی رشد سپردههای بانکی کاسته شده است. البته فرصت یک هفتهای بانک مرکزی، در اجرای این بخشنامه باعث شده که نقدینگی سرگردان نیز تبدیل به سپردههای بانکی شود و رشد مانده سپردهها تغییر قابلتوجهی نسبت به ماههای قبل نداشته باشد.۲۰۰ هزار میلیارد تومان !
این مبلغی است که بانکهای ایران باید بابت سپرده های بانکی، طی یکسال سود بدهند
آرشیو
- بیشترین سود بانکی, بالاترین نرخ سود سپرده بانکی 2 اسفند 1396
- بیشترین سود بانکی, بالاترین نرخ سود سپرده بانکی 25 آذر 1396
- بیشترین سود بانکی, بالاترین نرخ سود سپرده بانکی 31 مرداد 1396
- بیشترین سود بانکی, بالاترین نرخ سود سپرده بانکی 28 بهمن 1395
- بیشترین سود بانکی, بالاترین نرخ سود سپرده بانکی 29 خرداد 95
- پیش بینی بیشترین سود بانکی, بالاترین نرخ سود سپرده بانکی 24 آذر 1394
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.